بررسی بیولیچینگ کنسانتره کالکوپیریتی کانه مس مزرعه با استفاده از باکتری گرمادوست اسیدیانوس بریرلی در ظروف لرزان

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 دانشگاه تربیت مدرس

2 استاد گروه فرآوری مواد معدنی، بخش مهندسی معدن، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه تربیت مدرس

3 استادیار گروه بیوتکنولوژی، دانشکده مهندسی شیمی، دانشگاه تربیت مدرس

4 دانشیار گروه فرآوری مواد معدنی، بخش مهندسی معدن، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه تربیت مدرس

چکیده

در این تحقیق به بررسی بازیابی مس از کنسانتره کالکوپیریتی کانه مس مزرعه به وسیله بیولیچینگ با باکتری گرمادوست مطلق اسیدیانوس بریرلی پرداخته شد. سازگار سازی باکتری‌ها با کنسانتره کالکوپیریتی انجام شد. تأثیر pH اولیه بیولیچینگ بر بازیابی مس از کنسانتره مورد بررسی قرار گرفت. متغیر های غلظت باکتری، غلظت مس، غلظت آهن، pH و پتانسیل اکسیداسیون و احیاء، اندازه گیری و بررسی شد و جامد‌های باقی‌مانده از آزمایش‌ها مورد شناسایی با روش XRD قرار گرفت، که گوگرد عنصری و جاروسیت پتاسیم به عنوان محصول‌های اصلی بیولیچینگ شناسایی شدند. مشخص گردید که pH اولیه آزمایش تأثیر زیادی بر بازیابی مس دارد، به طوری که pH اولیه کم (0.9) باعث تأخیر در رشد باکتری‌ها و pH زیاد (1.5) باعث رسوب شدید جاروسیت شد. در نتیجه با انتخاب بهینه pH اولیه می‌توان توأم با فراهم آوردن شرایط لازم برای رشد باکتری‌ها، رسوب جاروسیت را به تأخیر انداخت. بررسی تأثیر درصد جامد نشان داد که افزایش آن تا 7% ممانعتی برای رشد و فعالیت اکسایشی باکتری‌ها به وجود نمی‌آورد و محلولی با غلظت مس 8 گرم بر لیتر بعد از 6 روز حاصل گردید. در ادامه به بررسی مکانیزم‌های ارائه شده در تحقیق‌های گذشته برای بیولیچینگ با باکتری‌های دمای متوسط و دمای بالا پرداخته و با نتایج تحقیق حاضر مقایسه شد .

کلیدواژه‌ها

موضوعات