توجه: این نشریه در حال حاضر وجهی بابت مراحل مختلف (داوری تا انتشار) مقالات دریافت نمی کند.
راهنمای نگارش و تنظیم مقالات
مقدمه
نشریه علمی-پژوهشی و بین رشتهای علوم و مهندسی جداسازی حاصل فعالیت مشترک دانشگاه شهید باهنر کرمان و انجمن مهندسی شیمی ایران است که با اخذ درجه علمی-پژوهشی ( شماره 10015/3 مورخ 9/11/1386) از کمیسیون بررسی نشریات وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برای پذیرش، بررسی و چاپ مقالات پژوهشگران محترم اعلام آمادگی مینماید.
هدف
هدف از انتشار نشریه علوم و مهندسی جداسازی کمک به توسعه و اعتلای فعالیتهای پژوهشی و فراهم نمودن بستری برای تبادل نظریه ها و اطلاعات علمی بین پژوهشگران دانشگاهی، مراکز پژوهشی و صنعتی است. نظریه پردازی و طرح اصول بنیادی، نتایج تجربی و کاربرد روشهای مختلف جداسازی مواد که درصنایع شیمیایی، معدن و متالورژی، فرآوری و بازیابی مواد، محیط زیست، نفت، گاز و پتروشیمی و غیره میباشد.
ارسال مقاله
از نویسندگان محترم تقاضا می شود به هنگام نگارش و تنظیم مقاله به نکات زیر توجه نمایند. نرم افزار مورد استفاده برای نگارش مقاله باید Microsoft-word 2007، نوع قلم فارسیB نازنین و نوع قلم لاتین Time New Roman باشد. نویسندگان موظف هستند علاوه بر فایل های Word ( 1. مقاله اصلی بدون نام نویسندگان، عنوان پست سازمانی انها و ایمیل 2. فقط اسامی نویسندگان و پست سازمانی انها) ، یک نسخه از مقاله در قالب فایل PDF نیز در سامانه بارگزاری کنند.
درج کامل اطلاعات کلیه نویسندگان در سامانه نشریه به فارسی و لاتین الزامی است. (با توجه به درخواست کمیسیون نشریات علمی کشور، ثبت و نمایش شناسه رایگان ORCID و استفاده از رایانامه دانشگاهی یا سازمانی برای نویسندگان مقالات الزامی است. بنابراین، از نویسندگان محترم درخواست میشود قبل از ارسال مقاله به نشریه نسبت به اخذ کد شناسه پژوهشگر ORCID و رایانامه دانشگاهی/سازمانی اقدام نمایند.)
هر مقاله باید دارای بخشها اصلی و ترتیب زیر باشد.
چکیده فارسی مقاله باید ساختار یافته بوده (مبسوط) و شامل بخشهای:
هدف ......
مواد و روش: ......
نتایج: ......
نتیجه گیری: ......
چکیده مقاله، نباید کمتر از 250 کلمه و بیشتر از 400 کلمه باشد. درج جزئیات، جدول، شکل و فرمول در چکیده مجاز نمی باشد. (B نازنین 12)
حداکثر 6 کلمه با ارتباط مستقیم با موضوع و محتوای مقاله. (B نازنین 12)
این متن با مقدمه آغاز و با نتیجه گیری پایان می یابد. در مقدمه پس از طرح موضوع، ابتدا خلاصهای از تحقیقات منتشر شده مرتبط با موضوع و ویژگی آنها ارائه و اهداف تحقیق مطرح و برنامه پژوهش برای دستیابی به اهداف مورد نظر و رفع کاستیهای موجود، یا حرکت به سمت یافتههای نو توضیح داده میشود. در ادامه، بسته به نوع مقاله این قسمت دارای بخشهای مقدمه، مواد، روش، مراحل تحقیق، ارائه نتایج و تحلیل یافته ها و جمع بندی باشد. بخشهای اصلی و فرعی به ترتیب با قلم Bنازنین پررنگ 14 و 12 نوشته و شماره گذاری شوند. در نوشتن متن تلاش شود تنها به موضوع اصلی مقاله پرداخته شود. شکلها، جدولها و روابط ریاضی بکار رفته در متن همگی باید مربوط به موضوع باشند و در متن از آنها استفاده شده و توضیح داده شده باشند.(B نازنین 12)
در صورت لزوم در حداکثرسه سطر. (B نازنین 12)
درصورتیکه تعداد علائم اختصاری و نمادهای استفاده شده در متن زیاد باشند، بهتر است در این بخش ارائه و توضیح داده شوند. (B نازنین 12)
قواعد ساختاری
شکلها و جداول: شماره و توضیح شکلها باید در پائین و شماره و توضیح جداول باید در بالای آنها درج شود (B نازنین 10پررنگ).
شکل 1: نمایی از جداسازی زیست مولکولها با سیستم دوفازی آبی
Figure 1: Schematic of biomolecules separation by aqueous two-phase system
(متن فارسی با B نازنین 10 و متن لاتین باTime New Roman 8).
لازم است ترجمه انگلیسی عنوانها و متن شکلها و جداول در زیر نوشتهی فارسی آنها درج شود و اعداد نیز فقط انگلیسی آورده شوند.
جدولها در داخل متن و پس از جایی که به آنها ارجاع داده میشود، درج گردند. شکلها و جداول باید به صورتی واضح و با توضیحات کافی در مقاله درج شوند و با سطرهای قبل و بعد یک سطر فاصله داشته باشند.
جدول 1: برخی از ویژگیهای فیزیکی و شیمیایی خاکهای مورد مطالعه
Table 1: Some properties of the studied soils
ویژگی Property |
خاک ساغند Soil of Saghand |
خاک بندرعباس Soil of Bandar Abbas |
pH |
9 |
8.8 |
Ba (ppm) |
115 |
- |
برای نمایش روابط و فرمولهای ریاضی از جدول دو ستونی با خطوط نامریی مطابق نمونه زیر استفاده گردد. در ستون سمت راست این جدول، شماره رابطه و در ستون سمت چپ، رابطه یا فرمول مورد نظر نوشته شود. برای نوشتن فرمولها از Microsoft equation استفاده کرده و از آوردن آنها بصورت تصویری خودداری شود. در صورتیکه فرمولها در محیط MS Word 2007 تایپ شدهاند، فایل ارسالی حتما باید با پسوند *.docx ذخیره شود تا از تبدیل شدن فرمولها به عکس جلوگیری شود. همه فرمولها مانند نمونههای زیر به ترتیب از 1 شماره گذاری شوند و شماره هر فرمول، داخل پرانتز قرار گیرد.
(1) |
فرمول |
(2) |
فرمول |
نام خانوادگی، مخفف نام نویسنده اول، نویسنده دوم و نویسنده سوم (سال انتشار) ²عنوان مقاله یا کتاب داخل گیومه²، نام کامل نشریه یا ناشر، شماره دوره یا جلد، شماره نشریه، شماره صفحات، DOI
References
[1] Mansourpanah Y., Madaeni S.S., Rahimpour A. (2009) "fabrication and development of interfacial polymerized thin film composite nanofiltration membrane using different surfactants in organic phase, study of morphology and performance", Journal of Membrane Science, 343, 219-228, https://doi.org/10.1016/j.memsci.2009.07.033
[2] Akbari Far S., Shahabi Azar A., Manafi Z., Schaffie M. (2024), "Charcterization of the dust of Sarcheshme copper complex furnaces to optimize the operational parameters of copper leaching process.Journal of Separation Science and Engineering, 15(2), S. 63-72, https:/10.22103/jsse.2024.4205 (in persian)
برای مراجع فارسی نیز در صورت داشتن دی او ای نوشتن ان الزامی است.
برخی نکات مهم ویرایشی
براساس دستورالعمل جدید فرهنگستان زبان و ادب فارسی از به کار بردن (هی) خودداری فرمایید و در موارد لازم از همزه (ۀ) استفاده شود.