درتحقیق حاضر روغن هسته خرما به روش خیساندن با حلال آلی پترولیوم اتر استخراج شد وتاثیر عوامل مرتبط با استخراج بر فعالیت آنتیاکسیدانی آن به صورت مطالعه هر فاکتور در هرزمان بررسی شد. بدین منظور پودر هسته در سه محدوده اندازه با میانگین قطر 50/497، 50/892 و 1705 تهیه و در شرایط متفاوت نسبت حلال به پودر، دما و زمان فرآیند روغن استخراج شد. فعالیت آنتیاکسیدانی روغن برمبنای IC50 با استفاده از تست DPPH تعیین گردید. بیشترین فعالیت آنتی اکسیدانی روغن بسته به شرایط برای دو محدوده اندازه ذرات50/497 و µm1705 بدست آمد. مطالعه آماری نتایج بااستفاده از رگرسیون گام به گام نشان داد دو متغیر اندازه ذره و دما مهمترین عوامل تاثیرگذار برفعالیت آنتی اکسیدانی روغن بوده که حدود 86 درصد ازکل تغییرات فعالیت آنتی اکسیدانی را دربرمیگیرند. اثر متقابل همه پارامترها به جز دما و زمان همزدن درشیکرانکوباتور از نظر آماری با 99% اطمینان معنی دار تعیین شدند.
فاطمی, اشرف السادات, دانافر, فیروزه, ابراهیم نژاد, هادی, & مرادی, روح الله. (1397). مطالعه عوامل تاثیر گذار بر روی فعالیت آنتیاکسیدانی روغن هسته خرما. نشریه علوم و مهندسی جداسازی, 10(1), 56-66. doi: 10.22103/jsse.2018.2074
MLA
اشرف السادات فاطمی; فیروزه دانافر; هادی ابراهیم نژاد; روح الله مرادی. "مطالعه عوامل تاثیر گذار بر روی فعالیت آنتیاکسیدانی روغن هسته خرما". نشریه علوم و مهندسی جداسازی, 10, 1, 1397, 56-66. doi: 10.22103/jsse.2018.2074
HARVARD
فاطمی, اشرف السادات, دانافر, فیروزه, ابراهیم نژاد, هادی, مرادی, روح الله. (1397). 'مطالعه عوامل تاثیر گذار بر روی فعالیت آنتیاکسیدانی روغن هسته خرما', نشریه علوم و مهندسی جداسازی, 10(1), pp. 56-66. doi: 10.22103/jsse.2018.2074
VANCOUVER
فاطمی, اشرف السادات, دانافر, فیروزه, ابراهیم نژاد, هادی, مرادی, روح الله. مطالعه عوامل تاثیر گذار بر روی فعالیت آنتیاکسیدانی روغن هسته خرما. نشریه علوم و مهندسی جداسازی, 1397; 10(1): 56-66. doi: 10.22103/jsse.2018.2074