توسعه یک مدل ریاضی برای خشک کن انجمادی

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

چکیده

فرایند خشک کردن انجمادی یک روش موثر جهت خشک کردن مواد حساس به حرارت می باشد. در این مقاله یک مدل ریاضی مبسوط برای مراحل دوگانه این فرایند ارائه شده است. به علت بزرگتر بودن ضریب هدایت لایه منجمد نسبت به لایه خشک شده در اینجا تامین حرارت لازم برای خشک شدن تحت مکانیزم هدایت از زیر نمونه فرض شده است. علاوه بر فرایند خشک شدن، فرایند انجماد بخار آب در کندانسور نیز در مدل وارد شده که امکان بررسی  تاثیر مشخصات کندانسور بر عملکرد فرایند را فراهم می سازد. به علاوه یک رابطه تجربی برای رطوبت تعادلی جهت استفاده در مدل مرحله ثانویه بدست آمد. کارائی مدل در مقایسه با داده‌‌‌های تجربی خشک کردن سوسپانسیون20 درصد جامدات شیر بدست آمده از یک خشک کن انجمادی آزمایشگاهی با موفقیت تست گردید. 

کلیدواژه‌ها