ساخت و ارزیابی غشاهای جدید اولترافیلتراسیون پلی اترسولفون/نانوذرات اکسیدآهن هماتیت (α-Fe2O3) : تصفیه پساب صنایع غذایی

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 گروه مهندسی شیمی، واحد قوچان، دانشگاه آزاد اسلامی، قوچان، ایران

2 دانشگاه سیستان و بلوچستان، دانشکده مهندسی شهید نیکبخت، گروه مهندسی شیمی، زاهدان، ایران

3 گروه مهندسی شیمی، واحد قوچان، دانشگاه آزاد اسلامی قوچان، ایران

چکیده

در این تحقیق، غشاهای اولترا فیلتراسیون پلی اترسولفون جدید به وسیله روش وارونگی فاز تهیه شد. از پلی اتر سولفون بعنوان پلیمر، نانوذرات اکسید آهن هماتیت بعنوان افزودنی، پلی وینیل پیرولیدون بعنوان شکل دهنده حفرات و 1- ان متیل -2- پیرولیدون بعنوان حلال در تهیه محلول‌های ریخته‌گری ساخت غشاها و همچنین از آب مقطر بعنوان محیط انعقاد استفاده شد. تاثیر غلظت نانوذرات اکسیدآهن (%25/0، %5/0، %75/0و %1 وزنی) بر روی خصوصیات غشا شامل مورفولوژی، زاویه‌ی تماس، شار آب خالص و تصفیه پساب صنایع غذایی بوسیله میکروسکوپ الکترونی روبشی، دستگاه اندازه‌گیری زاویه تماس و پایلوت آزمایشگاهی بررسی شد. طبق نتایج بدست آمده، افزایش غلظت نانوذرات اکسیدآهن از 0 تا %75/0 وزنی به محلول ریخته‌گری منجر به ساخت غشاهایی بهبودیافته با ضخامت بیشتر، ساختاری حفره‌دارتر در لایه زیرین، آبدوستی و شار آب خالص بیشتر می‌گردد. همانطور که نتایج نشان داد در غشای حاوی % 75/ 0وزنی نانوذرات اکسیدآهن هماتیت، زاویه تماس از 36/2± 79/65 به 38/1± 19/35 درجه کاهش و شار آب خالص در فشار 5 بار از l/m2h09/33 به l/m2h 98/53 افزایش یافت. این غشا عملکرد بسیار خوبی در دفع آلاینده‌های پساب از خود نشان داد.

کلیدواژه‌ها

موضوعات