%0 Journal Article %T تهیه آزمایشگاهی غشای نانوفیلتراسیون ارتقا یافته متشکل از سلولز استات بوتیرات/ نانوذرات مکسین برای حذف رنگ و نمک از آب %J نشریه علوم و مهندسی جداسازی %I دانشگاه شهید باهنر کرمان و انجمن مهندسی شیمی ایران %Z 2008-3963 %A دشت بزرگ, امیرحسین %A سلجوقی, احسان %A موسوی, سیدمحمود %A کیانی, شیرین %A کارخانه چی, حامد %D 2022 %\ 08/23/2022 %V 14 %N 1 %P 72-90 %! تهیه آزمایشگاهی غشای نانوفیلتراسیون ارتقا یافته متشکل از سلولز استات بوتیرات/ نانوذرات مکسین برای حذف رنگ و نمک از آب %K غشا %K نانوفیلتراسیون %K سلولز استات بوتیرات %K مکسین %R 10.22103/jsse.2022.3316 %X در این پژوهش برای اولین بار نانوفیلترهای متشکل از پلیمر سلولزاستات بوتیرات و نانوذرات مکسین ساخته شده و برای حذف رنگ و نمک از آب مورد استفاده قرار گرفتند. به این منظور ابتدا نانوذرات مکسین از پیش ماده‌ی Ti3AlC2 سنتز شده و وجود ساختار لایه‌ای و نیز ایجاد گروه عاملی OH- در آنها‌ به اثبات رسید. سپس نانوفیلترهای سلولز استات بوتیرات در غلظت‌های 0 تا 4% وزنی از نانوذره ساخته شده و ارزیابی های مختلفی در خصوص آنها به انجام رسید. نتایج حاصله حاکی از افزایش تخلخل، کاهش زاویه تماس آب، افزایش شار آب و نیز ارتقای نسبت بازیابی شار غشاها با افزایش غلظت نانوذرات بود. همچنین با افزودن مکسین به پلیمر و افزایش غلظت آن تا 3% وزنی، ویژگی های مکانیکی، شامل استحکام کششی، مدول الاستیک و افزایش طول در نقطه ی شکست افزایش یافتند در حالی که افزایش بیش‌تر در غلظت نانوذره، افت این ویژگی‌ها را به دنبال داشت. در تمامی غشاها و تا سطح 3 درصد وزنی از نانوذرات، میزان دفع رنگ‌های متیلن آبی و متیل نارنجی و نیز نمک دو ظرفیتی، بالای 90% بود. %U https://jsse.uk.ac.ir/article_3316_308d92b221750a1274f9fa522bb36c0c.pdf